Brydeklubben Viking

Brydning for Alle, Motorisk træning for børn, Styrke- og motionstræning.

Hvorfor skal dit barn gå til brydning?

Kære nye børn og unge, der har lyst til at gå i Mark O. Madsens fodspor. Har du lyst til at prøve kræfter med en spændende og udfordrende sport, så skal du prøve brydning.

HVORFOR SKAL DIT BARN GÅ TIL BRYDNING?

Børnefysioterapeut Nanna Johansen har blandt andet skrevet følgende i en artikel om brydetræningen

Fordelene ved at bruge sin krop gennem brydning:

  • Børnene lærer deres egne styrker og begrænsninger at kende under kampe, der er bygget op om regler, ritualer og værdier. Den sunde slåskamp er en dialog gennem bevægelse. Når børn slås, lærer de blandt andet at iagttage modstanderens bevægelser og aflæse dennes kropssprog, hvilket har positiv indvirkning på at mindske mobning.
  • Mere kropsbevidst gennem kamp (sejre og nederlag) og heri få større selvtillid.
  • Fysisk kontakt / kropslighed, der øger kropsbevidstheden, som påvirker det sociale, det psykiske, og giver mulighed for kultivering af aggression.
  • Social erfaring og erkendelse af den andens krop ifht. fair behandling af modstanderen, respekt og samarbejde.
  • Bevæge-glæde, fordi man bruger hele kroppen, og tæt kontakt giver kropserfaring/kropsbevidsthed, som bidrager til personlighedsdannelsen.
  • Kropserfaringer ved at opleve styrke, smidighed, balanceevne og koordinationsevne. 

 

Mandag den 5. september starter der et nyt hold op under ledelse af Henrik Villumsen. Det er i Brydesalen i Frederikssund Hallen. Træning fra 17:00 – 18:00 mandag og onsdag.

Ligeledes vil projekt Wrestling Kids undervise i motoriske færdigheder og brydning, hver onsdag i Tumlesalen på Byvangsskolen i Slangerup. Det er fra kl. 16:00 – 17:30. Træningen ledes af John Lillienskjold.

For de nye starter vi en ny omgang Wrestling Kids. Det er en lille nybegynderturnering for meget nye og lidt øvede. Børnene inddeles i puljer, for at tilgodese deres behov. Det sker under trygge rammer hver den sidste fredag i måneden.

For de øvede brydere trænes der allerede, hver mandag, onsdag og fredag kl. 18:00 – 20:30. Det er også i Brydesalen i Frederikssund Hallen. Træningen ledes af Jarek Pyzara, tidligere dansk landstræner

BK Vikings styrketræning har åbent alle dage fra kl. 17:00 – 21:30. I weekenderne dog fra kl. 08:00 til 21:30. Der er holdtræning hver tirsdag, torsdag og søndag. Unge under 18 år kan kun træne disse dage eller ledsaget af voksne medlemmer. Oplysning om styrketræning kan fået ved henvendelse til John Lillienskjold på 40 16 12 18 eller nybrovej7@gmail.com.
Vel mødt til at træne olympisk medaljesport!

Vi kan se, at du bruger Internet Explorer, hvilket kan medføre, at der er elementer på sitet, du ikke kan se. Vi anbefaler, at du anvender en opdateret og mere sikker browser, som f.eks. Google Chrome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge
Luk